Rólunk

Az Összefogás Botfáért Egyesület Zalaegerszeg Botfa városrészének kulturális, és közösségi egyesülete.

Egyesületünk  2007-ben alakult tenni akaró fiatalokból, akik felismerték, hogy (a városrészben bezárt) iskola és népművelő hiányában maguk kezébe kell venni a közösség formálását. Az ÖBE az elmúlt 10 évben meghatározó erővé nőtt, mind a városrész kulturális életét szervező és irányító egyesületként, mint pedig Zalaegerszeg város egyik erős közösségeként. Egyesületünk 2012-ben a Fiatalok Magyarországért Díj 2012-es díjazottja. A díjat Balog Zoltán Miniszter és Mádl Dalma adta át Budapesten.
AZ ÖBE számos közösségi rendezvény szervezését magára vállalta. Mára egyik fő szervezője Botfa közösségi életének. Saját rendezvényein tömegeket tud mozgatni. Március 15-i amatőr színházi műsorunk rendre teltházas. A városrészi egyesületekkel együttműködve szervezi a Pünkösdi Városrészi Napokat, a Botfai Szüreti Felvonulást, Az Adventi Mindenki Karácsonyfája ünnepi műsorát.
Egyesületünk a városrészben működő jogilag nem önálló közösségek támogatását is felvállalta. Segítségünkkel működik a Botfai Citerazenekar, a Lányok-Asszonyok Klub, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. Segítséget nyújtunk és szoros együttműködésben dolgozunk  a Botfai Lakóterületi Sport Club tagságával, valamint a Botfán működő Mindszenty Ifjúsági Házzal.